Zoek

DERMA CLINIC

acne behandelingen

Waarom DOOLAARDS BEAUTY?

Acné kan het beste worden beschreven als een actieve talgwerking waarbij de talg ophoopt in de poriën, met als gevolg een ontsteking. De uitwerking van Acné kan gepaard gaan met een paar puistjes, maar dit kan zich uitbreiden tot een huidaandoening die zelfs psychische problemen met zich mee kan brengen wat het plezier in het dagelijks leven kan beïnvloeden.

Wat is acne en hoe ontstaat het?

DERMA CLINIC DOOLAARDS BEAUTY

Acné kan het beste worden beschreven als een actieve talgwerking waarbij de talg ophoopt in de poriën, met als gevolg een ontsteking. De uitwerking van Acné kan gepaard gaan met een paar puistjes, maar dit kan zich uitbreiden tot een huidaandoening die zelfs psychische problemen met zich mee kan brengen wat het plezier in het dagelijks leven kan beïnvloeden.

Doolaards Beauty Clinic uit Oostvoorne heeft een breed scala aan behandelingen tegen acné voorhanden. Het is een vervelende aandoening wat bij de meestal voor het 25e jaar over is. Soms kan Acné ook na de pubertijd blijven bestaan of pas op latere leeftijd beginnen.

Acné ontstaat door een ontsteking van het deel van de huid waarin de talgklier zit. Meestal begint de Acné in de puberteit wanneer de huid door hormonen allerlei veranderingen ondergaat. De talgklieren in het gezicht, op de rug en op de borst worden groter en maken meer talg aan. Als er teveel talg wordt gemaakt, hoopt het zich op en kan de uitvoergang van de talgklier verstopt raken. De talgophopingen worden mee-eters of comedonen genoemd. Er zijn zwarte en witte mee-eters. In een mee-eter zit niet alleen talg, er zitten ook bacteriën en vetzuren in. Op een bepaald moment scheurt de talgklier open. De talg, de bacteriën en de vetzuren komen in de huid terecht. Daardoor ontsteekt de huid en er ontstaan pukkels en puistjes.

Waarom Nimue Skin Technologie?

Nimue Problematic Skin

Nimue Skin Technology is het huidverbeterend merk van Doolaards Beauty Clinic uit Oostvoorne. Ons merk is ontwikkeld door een plastische chirurg, zijn behandelconcept was dé doorbraak in huidverzorging.

Doolaards Beauty Clinic werkt met de nieuwste huidverbeterende technieken en hoogwaardige ingrediënten. Onze gezichtsbehandelingen en producten hebben als focus de huid te herstructureren en de huidconditie te optimaliseren. De actieve ingrediënten komen voort uit de biotechnologie, homeopathie en de aromatherapie.

Kom je voor het eerst op consult?

Ontzettend leuk! Wij kijken ernaar uit om gezamenlijk het huidverbeterend traject te starten. Wij starten met een huidanalyse- intakegesprek en een Acné behandeling wat de huid direct in balans brengt. Aan de hand van jouw wensen, huidtype en onze specialistische bevindingen kunnen wij een behandelprotocol op maat opstellen.

VOORZORG & CONTRA-INDICATIES ACNE BEHANDELING

Voorzorg

 • Je mag één uur voorafgaand aan de Acné behandeling paracetamol (Dafalgan, Perdrolan, Panadol) innemen. Aspirine en Ibuprofen raden wij af!
 • Kom zonder make-up naar de afspraak
 • Neem contact op met je arts als je antistollingsmiddelen of bloedverdunners gebruikt. Vraag of de dosering 24 uur voorafgaand aan de Dermapen Microneedling behandeling stopgezet kan worden. Indien dit niet mogelijk is, raden wij aan één uur voor de behandeling minimaal twee glazen verse appelsap te drinken, dit helpt het bloed te verdikken en voorkomt bloeduitstortingen.
 • Nuttig 24 uur voorafgaand aan de behandeling geen alcohol en drugs. Deze verdunnen het bloed, waardoor productopname tijdens de behandeling moeilijk wordt.
 • Word je momenteel behandeld voor kanker en krijg je chemo toegediend? Wegens lage weerstand en groot infectiegevaar adviseren wij deze behandeling niet te ondergaan. Zou je toch graag op behandeling willen komen, bespreek dit dan met jouw arts.
 • Ga 14 dagen voorafgaand aan de behandeling niet onder de zonnebank of in de zon liggen en bescherm elke dag de huid met Nimue Environmentally Shield SPF 50. Schijnt de zon op de dag dat je behandeld wordt, neem dan voor de zekerheid een pet mee om te voorkomen dat het gelaat te veel zonlicht krijgen.
 • Een zongebruinde huid kunnen wij niet behandelen vanwege risico op hyperpigmentatie.
 • Voorafgaande behandeling vermelden bij gebruik van antibiotica en prednison
 • Contra-indicaties

  Lijd je enige vorm aan onderstaand genoemde contra-indicaties. Bespreek dit met ons en/of je behandeld arts of deze behandeling wellicht toch uitgevoerd mag worden?

 • Melanoom op het behandeld gebied
 • Ik heb een gestoorde wondgenezing
 • Ik heb chemotherapie
 • Ik heb actieve infecties (herpes simplex/koortslip, schimmelinfectie)
 • Ik heb koorts
 • Ik heb hepatitis of hiv
 • Ik heb een zongebruinde huid
 • Ik ben allergisch voor hoogwaardige werkstoffen/serums
 • Ik gebruik antibiotica, prednison
 • Ik heb afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling op het behandeld gebied gehad
 • VEELGESTELDE VRAGEN

  Hoe ziet een acne behandeling eruit?

  Een algeheel reinigende behandeling van gelaat, hals en decolleté op maat voor het behandelen van beginnende tot (actieve) acné. De behandeling bestaat uit: reiniging, verwijdering van dode huidcellen op basis van intensive Exfoliating Enzyme & Bio Active Complex peelings en passende afsluiting van de behandeling, afgestemd op de huid. De focus ligt bij deze behandeling op het uitreinigen van onzuiverheden en ontstekingen. Door regelmatig onderhoudsbehandelingen, thuisproduct gebruik breng je de huid in terug in balans.

  De behandeling wordt afgesloten met Nimue Sun-C SPF 40 om de uit tegen UV-A en UV-B stralen te beschermen.

  Nimue Acné behandeling is ontwikkeld voor de omgevingsfactoren problematische en gevoelige huid. Deze gezichtsbehandeling heeft een basisduur van 45-60 minuten en is inclusief een ontspannende handmassage.

  Krijg ik de acné behandelingen vergoed vanuit mijn zorgverzekering?

  In de meeste gevallen worden de behandelingen volledig of gedeeltelijk vergoed en de producten deels vergoed! Dit is afhankelijk van je polisvoorwaarden, je kunt hiervoor informatie opvragen bij je zorgverzekeraar! Doolaards Beauty Clinic uit Oostvoorne is aangesloten bij de Nederlandse ANBOS-branche waar ze geregistreerd staan als huidspecialisten. Met hun specialisten lidnummer maken ze de factuur volgens de normen van de zorgverzekeraar.

  Wat kan acné verergeren?

  ✔️ Zelf pukkels openkrabben en uitknijpen. Door iedere pukkel open te krabben of uit te knijpen, wordt acné verergerd met kans op littekens.
  ✔️ Hormonen: Vrouwen hebben vaak meer last van acne vlak voor het begin van de menstruatie. Ook tijdens de zwangerschap kan een vrouw tijdelijk acné krijgen.
  ✔️ Cosmetica die de huid verstopt, zoals bepaalde soorten vloeibare make-up wat niet op mineralen basis is. Doolaards Beauty Clinic verkoopt Decoded Skin mineralen foundation wat wel gebruikt mag worden.
  ✔️ Druk en wrijving: Een voorbeeld hiervan is acné onder de kinrand van een helm.
  ✔️ Geneesmiddelen kunnen acné veroorzaken of verergeren. Denk aan plotseling acné op ongewone plaatsen of op oudere leeftijd. Prednison en sommige middelen tegen tuberculose kunnen bijvoorbeeld acné veroorzaken.
  ✔️ Vochtige lucht: Bij vochtig weer kan acné erger worden.

  Wat kan acné verminderen?

  ✔️ Knijp gesloten mee-eters nooit uit en krab niet aan pukkels, puisten en onderhuidse bobbels. Daar kan je ontstekingen van krijgen. Open mee-eters kan je wel verwijderen me een tissue of een comedonenlepeltje. Dit lepeltje kan je bij een drogisterij kopen!
  ✔️ Reinig de huid tweemaal daags volgens het advies van de huidspecialist van Doolaards Beauty Clinic.
  ✔️ Bij gebruik van een foundation, alleen op mineralen of waterbasis. Doolaards Beauty Clinic verkoopt Decoded Skin mineralen foundation wat wel gebruikt mag worden.
  ✔️ Kom eens per maand voor een acné behandeling om de ontstekingen te stabiliseren en te onderdrukken. Zo voorkom je uitbarstingen en littekens.

  Nazorg acne behandeling

 • 24 uur geen make-up dragen. Wel mag je Doolaards mineralen Decoded Skin Foundation gebruiken.
 • Vermijdt 48 uur na de behandeling te sporten, zwemmen of gebruik van sauna/hammam
 • Vermijdt minstens 4 weken na de behandeling de zonnebank of de zon
 • Smeer iedere dag Environmentally Shield SPF 50