Zoek

DERMA CLINIC

OVER ONS

DOOLAARDS BEAUTY BY EVELINE DOOLAARD

Graag stel ik mijzelf even voor. Ik ben jouw vakbekwame docent, Eveline Doolaard (1993). In negen jaar tijd heb ik twee succesvolle bedrijven opgericht: een Beauty Clinic, genaamd Doolaards Beauty en een opleidingsinstituut, genaamd DOTEQ. Door deze groei zijn wij al twee keer naar een groter pand verhuisd.

Benieuwd hoe ik dit heb gedaan? Lees dan het verhaal achter mijn drivekracht.

EVELINE DOOLAARD

JOUW INSPIRATIEBRON

In 2008, toen ik 13 jaar oud was, heb ik een bijna fataal ongeluk gehad in Griekenland. Daar ben ik met mijn luchtbed van de glijbaan afgegaan, waarna ik met mijn buik op de betonnen zwembadrand terechtkwam. Hierdoor is mijn alvleesklier op mijn ruggengraat gescheurd. Vanaf dat moment is alles als een rollercoaster gegaan en is mijn leven definitief veranderd.

Ik ben in Griekenland in drie ziekenhuizen opgenomen geweest, waarvan er twee niet wisten hoe ze mijn alvleesklier moesten behandelen. Direct werd het eten en drinken stopgezet om mijn alvleesklier te ontzien. Ik heb veel vervelende momenten ervaren en dingen gezien die in Nederland nooit zouden voorkomen. In Griekenland bestaan geen kinderziekenhuizen, waardoor ik ondanks mijn 13-jarige leeftijd als volwassen vrouw behandeld werd, die helaas de artsen niet goed begreep.

Nadat ik drie weken in Griekenland in diverse ziekenhuizen had gelegen, was ik eindelijk voldoende stabiel om met een Flying Doctor naar Nederland te vliegen. Vanaf toen ging het traject in het Nederlandse ziekenhuis van start. Dit was een behoorlijk intensief traject waarin ik mij erg afhankelijk heb gevoeld.

Toen ik in het ziekenhuis aan de betere hand was woog ik nog maar 42 kilo en heb ik opnieuw moeten leren eten, drinken en lopen. Ik begon weer te genieten van de geur van eten, maar ik kreeg geen hap door mijn keel. Hierdoor moest de sondevoeding blijven zitten.

Ik had nog schoolplicht en kreeg klassikaal les in het ziekenhuis om geen grote achterstand te krijgen. Lang zitten kon ik niet, dus werd ik met een bed in de klas gezet. Ook al had ik nergens behoefte aan, toch ging ik ervoor, want ik wilde een niveau omhoog. Dit is mij ook gelukt!

Eindelijk mocht ik in november naar huis. Na de thuisherstelfase had ik toestemming van de arts en was ik sterk genoeg om zonder sondevoeding naar het kerstgala van school te gaan en zo het leven te vieren!

Na dit alles had ik alleen nog maar doelen voor ogen. Ik wilde namelijk een onafhankelijke onderneemster worden, van elk moment in het leven genieten, alles vastgrijpen wat op mijn pad kwam, een feestje van het leven maken en succesvol worden!

In 2013 ben ik geslaagd voor mijn middelbare school tot nagelstyliste en Allround schoonheidsspecialiste MBO niveau 4. In 2012 heb ik tijdens deze opleiding in de avonduren en weekenden een extra opleiding gevolgd tot visagiste-haarstyliste en mijn bedrijf “Doolaards Beauty” opgericht. Ik begon in een slaapkamer bij mijn ouders in Brielle, met een zelfgemaakte nageltafel die passend naar de ruimte was gemaakt. Ik ben gestart met een kapotte elektrische behandelstoel die ik van mijn destijdse stagebegeleidster heb gekregen. Dit maakte mij niets uit, want zo kon ik van start gaan met het werven van klanten en geld verdienen.

Op een gegeven moment miste ik spanning in mijn werk. Ik wilde weer een nieuwe uitdaging aangaan en mijn cliënten verder kunnen helpen dan alleen het verven en harsen van de wenkbrauwen. In 2014 heb ik besloten de opleiding tot Permanent Make-Up artiest te starten. Dit was een grote financiële stap voor mij op mijn 21-jarige leeftijd, thuiswonend en zonder een vaste baan. De destijdse opleidingskosten waren drie keer zo hoog als de markt het nu aanbiedt. Ik had geen andere keuze dan zeven dagen in de week te gaan werken. Buiten de vijf werkzame dagen in mijn salon, stond ik ook elk weekend op een paviljoen te werken om dit te kunnen bekostigen.

“Vanaf dat moment heeft mijn bedrijf een sprint naar succes gemaakt. Dit was de beste beslissing en investering die ik ooit heb kunnen doen.”

In 2017 kwam Doolaards Beauty in een uitzending op SBS 6. Kort hierna ben ik met de salon verhuisd naar een groter pand in Oostvoorne, waar ik als zelfstandige door ben gaan werken. Al snel werd de werkdruk te hoog en de dagen te lang, waardoor ik ondersteuning van personeel nodig had. Tevens is Doolaards Beauty een erkend leerbedrijf geworden om stagiaires op te leiden. Doordat ik meer ondersteuning van de dames kreeg, kwam er zeker meer werk, verantwoording en stress bij. Echter heeft het bedrijf door dit alles een groot bereik gekregen, want Doolaards Beauty kwam in 2018 ook in een uitzending op RTL 4.

Wat ik hieruit heb geleerd is om keuzes te maken: laat los om de volgende stap te kunnen maken. Ik heb destijds de beslissing gemaakt om alle behandelingen buiten de Permanent Make-Up volledig over te dragen naar mijn collega’s. Dit was geen gemakkelijke beslissing en ik heb zeker een zakelijk risico genomen, maar mijn passie is Permanent Make-Up. Ik zeg altijd: focus op behandelingen waar je hart ligt. Jouw passie breng je over naar de cliënten. Dit voelen ze, dit zien ze!

Daarbij heb ik nog een zakelijke beslissing genomen, waarvan ik nooit had gedacht dat ik dit ooit zou doen. Namelijk, mijn collega opleiden tot een Permanent Make-Up artiest. Ik wilde mijn kennis nooit delen, maar dit is mijn sleutel tot succes. Na veel vraag van cliënten en na de opleidingservaring met mijn collega dacht ik: hoe mooi zou het zijn om mijn kennis met andere te mogen delen? Om mijn medemens te helpen om een artiest te kunnen worden met de juiste kennis, vakkundigheid en techniek die ik mijzelf heb aangeleerd? Dit bracht mij veel inspiratie, welke ik gelijk heb vastgepakt en niet meer heb los kunnen laten. Vanaf dat moment heeft het mij nachten, maanden en jaren bezig en wakker gehouden. Alle inspiratie die in mij opkwam heb ik opgeschreven en uitgewerkt. Ik heb de juiste mensen en bedrijven om mij heen geworven en ben waar belangrijk een samenwerking aangegaan.

Ik stel hoge eisen betreft het eindresultaat bij cliënten. Daarbij hoort ondersteuning van Permanent Make-Up apparatuur van hoge kwaliteit en naalden, pigmenten en overige tools die aansluiten om dit eindresultaat te kunnen behalen. Daarom heb ik in 2020 DOTEQ opgericht voor alle Permanent Make-Up artiesten, professioneel of net startend, om de beste kwaliteitsproducten en opleidingen aan te bieden om dit eindresultaat te behalen.

In 2021 komt mijn droom uit! Geheel onverwachts zijn wij met het team verhuisd naar een A-locatie te Oostvoorne, waar buiten de Beauty Clinic ook het opleidingsinstituut geopend is. Dit pand van 259m² vloeroppervlak beschikt over alles waar deze bedrijven aan moeten voldoen.

Al mijn doelen heb ik nageleefd. Ik heb goede en verkeerde beslissingen gemaakt, maar dit alles heeft mij ontwikkeld tot waar ik nu sta.

Ik hoop jullie met mijn verhaal geïnspireerd te hebben. Durf te dromen. Niets is onmogelijk, zolang je maar wil. Als jij iets wil, dan gaat dat lukken. Alleen dan kom je waar jij jezelf graag ziet staan. Blijf jezelf en origineel. Help en inspireer elkaar. Wees collega’s en geen concurrenten. Succes verlangt naar doelstellingen treffen, doorzettingsvermogen en slimme investeringen. Leer de markt kennen en richt je energie op wat jouw toekomst biedt en laat los wat geen voldoening geeft.

Liefs, Eveline

WIE ZIJN WIJ?

JOUW HUID & PMU SPECIALISTEN

EVELINE DOOLAARD

JAMIE

PERSOONLIJK BEHANDELPLAN OP MAAT

MEER DAN TIEN JAAR ERVARING

ERVAREN & GEDIPLOMEERDE HUID- EN PMU SPECIALISTEN

BEKEND VAN TV